От Валя Иванова, Добрич
Необходими продукти:
1 голяма кръгла тиква, в която да сложим порциите заешко месо
2-3 чушки
2-3 глави лук
2 моркова, нарязани на колелца
няколко розички броколи
5-6 гъби печурки
черен пипер на зрънца
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изрязваме капачето на тиквата и издълбаваме семките. В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката, като задушаваме леко зеленчуците. Количеството на зеленчуците е според големината на тиквата. И така, изсипваме плънката на дъното на тиквата и нареждаме отгоре порциите месо, след което затваряме с капачето. Слагаме в тава и печем към 2 часа в умерена фурна. А след това се наслаждаваме на невероятния вкус на ястието, придружено с чаша бяло ароматно вино.
Да ви е вкусно и добър апетит!