ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
1 кг пресни картофи, 3-4 супени лъжици зехтин, 3 чаени лъжици червен пипер (може да е лют), черен пипер на вкус, 1-2 чаени лъжици шарена сол.
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и не е необходимо да се белят, понеже кората им е много тънка и нежна. След това се изсипват в тава. Те са доста дребни, поради това не се режат. Когато са цели, изглеждат още по-апетитни. Но ако картофите са по-едри, се накълцват на едри парчета. Към тях се прибавят зехтинът и всички подправки и добре се разбърква. Тавата се слага във фурна, предварително загрята на 200 градуса.
След около половин час пресните картофи придобиват златиста коричка, ухаят чудесно и са готови за консумация.