Защо белтъците не се разбиват на сняг?

Бомба

Защо белтъците не се разбиват на сняг?

10254
на 09.09.2022
Защо белтъците не се разбиват на сняг?
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е никак лесна работа. Очевидно не е достатъчно просто да отделиш белтъците и да разбиваш, докато получиш желания резултат. Опитните домакини обаче са наясно с немалкото тънкости за правилно разбиване на белтък, така че да се получат идеалните белтъци на сняг.

WINBET – 3 начални бонуса + 3 подаръка за Спорт, Казино и Live Казино! (18+)

препоръчано

За приготвянето на белтъци на сняг ви трябват на първо място, разбира се, белтъци; подходящ съд, в който ще ги разбивате; миксер (в никакъв случай пасатор), сол или пудра захар, както и лимонов сок. 
 
- Една от причините да претърпите провал в кухнята и белтъците да не станат на сняг може да бъде използването на пластмасов съд за разбиването им. Пластмасата има свойството да задържа мазнини и нечистотии, заради което е задължително да разбивате белтъци в стъклен съд. Бъркалките, които ще използвате, също трябва да са напълно сухи и чисти.

- Ако в белтъчната смес попадне дори капка от жълтъка, твърде вероятно e опитите ви да разбиете белтъци на сняг да претърпят пълен провал.

- Въпреки че много домакини съветват да работите със студени яйца, опитът ни показва, че от прекалено студените яйца по-трудно се получава сняг. Затова ви препоръчваме да извадите яйцата предварително – при стайната температура яйченият протеин е по-еластичен и ще се образуват по-хубави въздушни балончета.

- Процесът на разбиване е постепенен. Първоначално пускате миксера на по-бавна скорост, а щом белтъците започнат да се сгъстяват и побеляват, тогава започнете да увеличите скоростта. Запомнете – колкото по-студени са белтъците, толкова повече време ще отнеме разбиването им. 
 
- Ако добавите при разбиването малко киселина като лимонов сок или оцет, помагате на белтъците да достигнат пълния си обем и твърдост. Използвайте ¼ ч.л лимонов сок за 1 белтък.

- Ако използвате повече захар, започнете бавно да я добавяте, когато белтъците са разбити хубаво на не твърд сняг. И в двата случая добавяйте захарта бавно отстрани на купата, в никакъв случай директно в центъра.

- Използвайте разбития белтъчен сняг веднага, тъй като след около 5 минути структурата му започва да се разваля.

И не забравяйте – дори една малка капка вода е в състояние да провали всичките ви усилия, затова работете внимателно!

 

 
 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво вещаят звездите за всяка зодия на Лазаровден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво вещаят звездите за всяка зодия на Лазаровден
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК