Звездата на "Фууд Нетуърк" Анна Олсън: Когато готвите – използвайте всичките си сетива!
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Тя е не само звездата на кулинарния ТВ канал Food Network с поредиците „Сладкарски изделия” и „Свежо”, но и обичаната „кралица на сладкишите” в Канада. Майсторството й е в широка гама - от класически мъфини и селски хляб до изтънчени суфлета и пайове, а рецептите й са с лесни инструкции и се правят в нейния забавен стил.
Днес Анна Олсън бе гост на Кулинарната академия в София с ексклузивен уъркшоп - демонстрация, на която показа неподражаемите си умения пред запалени фенове на готвенето, съобщи БГНЕС.
Пред изкушената публика тя приготви истински традиционен канадски сладкиш - маслени тарталети с орехи пекан и кленов сироп. След което покани участниците, разделени на отбори, в това невероятно шоу сами да приготвят ,с нейна помощ, разбира се, шоколадови бисквити без глутен.
За нея говорят, че превръща семпли продукти в нещо специално, а десертите й са от най-висока, майсторска класа. В България Анна Олсън идва за първи път и вече похвали прочутата ни баница, която е успяла да опита на закуска. Отнесе се с уважение и към здравословните ни навици в храненето, в което присъстват неотменно салатите.
Запомнящо се обърна към домакините си с думите: „Когато готвите използвайте всичките си сетива, а не само, когато ядете!”
„Това, което прави кулинарията и в частност - сладкарството изкуство е, че то ти позволява да изразиш себе си”, сподели Анна Олсън. И продължи: това, с което се занимавам сега бе мое хоби, когато бях малка, учих след това политически науки в университета, но в началото на 20-те си години превърнах готварството в професия. Удоволствието и изненадата са двата големи позитива, които ме държат вдъхновена, професията ми не е скучна, не е и статична, посочи тя. Винаги мога да проявя творчество и ако някога идеите ми свършат, ще означава, че е дошло време да се пенсионирам, шегува се Анна.
Не съм си дала аз определението „кралица на сладкарството”, но ако има някакво обяснение то е, че възприемам сладките изкушения и печенето като споделяне, отбеляза гостенката. Политическите науки, които изучавах в университета, ми бяха полезни, защото се изискват добри дипломатически умения, за да се работи в кухня, признава Анна Олсън. Но не е нахранила досега нито един политик и смята, че е постъпила правилно.
Иначе живее в Канада, на 90 мили от Ниагарския водопад, спечелила е последователи в повече от 190 страни, написала е 7 кулинарни книги, 2 от тях заедно със съпруга си Майкъл, също шеф-готвач.


