Звезден спектакъл беляза фестивала на балните танци в София (СНИМКИ)
Последвайте ни в Google News Showcase
За първи път в България миналия уикенд се проведе фестивал на балните танци на световно ниво. Зала "Ефе" в хотел "Маринела" се превърна в блестяща бална зала, в която танцуваха майсторски двойки по състезателни и бални танци от 14 държави от Европа.
Те се състезаваха за спечелването на шампионските звания в латиноамериканските и стандартните танци на третото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци - "Sofia Opem Dance Destival 2017", организиран от Българската Професионална Танцова Асоциация.
В състезанията взеха участие над 100 танцови двойки, които в продължение на два дни предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели. Тази година фестивалът отбеляза третата си годишнина с поредица от събития в рамките на неговата програма. За първи път в България и официални гости на фестивала бяха световните суперзвезди на латиноамериканските танци Рикардо Коки и Юлия Загоруйченко (САЩ) - седемкратни и настоящи световни шампиони за професионалисти. По време на Гала вечерта, специалното им изпълнение в шоу програмата остави публиката без дъх и вдигна всички в залата на крака с бурни аплодисменти.
Резултатите от главните финали - тези по Латино-американски танци и по Спортни танци за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана за първи път от неговия генерален секретар - г-н Ханес Емрихс (Австрия), а сред членовете на комисията присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти.
В ЛАТ своята трета поредна победа извоюваха двойката фаворит в това състезание Петър Даскалов и Зия Джейм - шампиони на Англия за аматьори и финалисти в най-престижното състезание по тези танци в света - Блекпулския танцов фестивал. В СТТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка, този път от Украйна - Артем Куклин и Алика Дика, който са и тазгодишните победители в споменатия Блекпулски фестивал при младежите до 21 г.