BG EN

Здравословното хранене намалява риска от COVID-19

Европа

Здравословното хранене намалява риска от COVID-19

6334
на 12.09.2021
Здравословното хранене намалява риска от COVID-19
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Здравословното хранене намалява риска от развитието на новия коронавирус, сочат данните от изследване на британски учени, цитирано от "Медикъл експрес".

препоръчано

Експертите от лондонския Кралски колеж и от Медицинския факултет на Харвардския университет анализират данни на почти 600 хиляди души. Те попълват анкета, свързана с храната, която са консумирали през февруари 2020 г., преди началото на пандемията от COVID-19. Около 19% от участниците по-късно се заразяват с новия коронавирус.

Данните сочат, че рискът от боледуване е значително по-малък при хората, чиито хранителен режим включва висококачествени растителни продукти като плодове, зеленчуци, пълнозърнести стоки, а също мазна риба, по-малко преработени храни и рафинирани въглехидрати. При тях вероятността да развият COVID-19 е с 10% по-ниска отколкото при участниците, които консумират много преработени продукти и малко плодове и зеленчуци.

При първата група е с 40% по-малка възможността тежко да преболедуват от новия коронавирус, ако се разболеят, според анализите на британските специалисти.

Това е първото подробно проучване за евентуалната връзка между диетата и COVID-19. Досега са проучвани определени хранителни продукти, но не и цялостен режим.

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Проф. Мермерски: Стармър, Шолц и Урсула се опитват да загубим Тръмп като съюзник, а той праща миротвореца Смит при реално управляващите Борисов и ДПС-Ново начало (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Проф. Мермерски: Стармър, Шолц и Урсула се опитват да загубим Тръмп като съюзник, а той праща миротвореца Смит при реално управляващите Борисов и ДПС-Ново начало (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК