ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Маруся Димитрова, Попово
Необходими продукти:
За 6-7 порции
400 г кайма
1 по-голяма к.ч. ориз
1/2 к.ч. олио
домати - консерва
1 с.л. червен пипер
1 глава кромид лук
черен пипер - на вкус
чубрица
сол
14-15 зелеви листа
Нарязаният лук се запържва в мазнина до златист цвят. Ориза, предварително почистен и измит, оставяме в съд с малко топла вода за около 20 мин. Така той няма да се разкашка.
В съд слагаме каймата. Към нея прибавяме ориза, запържения лук и червения пипер. Прибавяме 2-3 дамата от консерва. Омесваме сместа добре и прибавяме подправките - чубрицата и черния пипер. Приготвяме зелевите листа и оформяме сарми. Завиваме ги на рулца. Нареждаме ги в тенджера. Заливаме със зелев сок и малко вода. Варим на тих огън около 1 1/2 – 2 часа.
Добър апетит!