ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Курбан за 2000 души сготви Иван Звездев на площада в центъра на Баните на Коледа. Известният готвач приготви курбана пред всички от над 400 кила месо.
"Месото е от една крава. Осем души почти 8 часа го кълцахме, за да може във всяка лъжица да има месце, а не да има една голяма тлъста мръвка в порция и да се чудиш как да я изядеш. Направихме около 2000 порции - ако се изядат, пак ще дойда да готвя тук, ако не - няма", каза с усмивка Звездев.
Той пристигна със съпругата си в родопското курортно село. И посъветва хората след преяждане да наблегнат на зеленчукови супи и най-вече на киселото мляко като естествен очистител на тялото, разказва още "Марица".
Курбанът бе дарен от лични средства на общинските служители на Баните за здраве и берекет на всички в общината и туристите.
На Коледа за първи път местните празнуваха с програма за малки и големи на новия си площад, направен с 1.9 млн. лв. целеви средства от държавата.


