ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Каква е истината за интригата "Шеф Петров - шеф Михалчев"? (ОБНОВЕНА)
Хвърчат ли искри между двата ресторанта, кой кого топи пред полицията
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Вярна ли е интригата че между шеф Петър Михалчев и шеф Петров се води война? Хвърчат ли искри и проверки между двата елитни столични ресторанта? Кой кого топи пред полицията и го кисне пред данъчните, за да му правят проверки? Какво стои в дъното на опита за скандал между двамата топ готвачи и медийни лица?
"Колко пъти говорим, че някак си много бързо искат да направят някаква слава някакви журналисти и всичко това става на гърба на хората. Хората се уморяват в един момент от нас. Уморяват се това, че някои казват - това е една реклама за едни млади готвачи. И си казват - големите шефове се карат, нещо става в тази система и се появява едно напрежение", коментира пред ПИК TV шеф Петров. Той допълни, че има симпатии към хора, които имат път.
"Как мога да се скарам с такъв човек като шеф Михалчев?! Ние нямаме нищо против да ни проверяват. Даже имаше хора, които идват буквално да се заядат с нещо. Аз 32 години работя. Всеки знае, че на 19 години съм обслужвал шейха на Кувейт, когато той дойде в София... Ние сме хора, които сме честни с нашите клиенти и не виждам защо трябва да бъдем толкова проверявани. Но хората остават с такова впечатление, че като дойдат при нас, ще станат звезди", заяви още той.
"И милионери", допълни на свой ред шеф Михалчев.
Той поясни, че е изключително стриктен към хората, с които работи. "Уволнил съм вече пет човека. Доста пътувам до Япония, имам много познати, приятели. Всичко нося от там - посуда, машини и т.н. Когато излезе статията за "скарването" между нас, Боби предишния ден ми беше подарил машина за сладолед", каза още Михалчев.
Боби Петров допълни, че не може да е ненаказуемо подаването на непроверени и неверни сигнали срещу някого. "В нормалните държави такива хора ги съдят, нали?! Не е ли тероризъм да дойде един и да притеснява хората ми", попита той.
Шеф Петров бе категоричен, че той и колегите му в гилдията работят честно. Доказателство за това е международното признание за труда им. В същото време медиите подливат вода на техния професионализъм.
"Ива, ти защо си в тази телевизия и работиш онлайн? Защото си свободна. Ние имаме мечти, достатъчно много хора, следваме своята мечта и правим нещо, което харесваме и обичаме. Тези, които са срещу нас, искат в България да не идват хора и да не остават с добро впечатление от нашата кухня", заяви на свой ред шеф Михалчев.
"Ние ще направим нещо заедно и ще го обявим. Защо пък и да не участваме в някои телевизионни предавания. Който плаща, ще танцуваме", пошегува се Боби Петров и допълни: "Ние сме на нивото на нашите колеги. Топшефове на Испания ми пишат - да дойдат в България да готвим заедно... Всичко това, което правим ние, по света е много скъпо. В България цената е по-ниска. И ние правим всичко възможно хората да си изкарат добре и ние да не сме на загуба".
"С ресторант не можеш да станеш милионер. Ти правиш всичко с хоби и любов. Има много съвестни момчета, които идват. Но има и такива, които обикалят като маймуни кръчмите с цел да научат нещо и след време да отворят и те нещо. Но те не са наясно, че кухнята е като модата. Тя се мени всеки ден. И не може човек закупил си ножче от 200 лева и едно куфарче подарък от мен да тръгнеш по кръчмите и да плюеш по мен. Това е направено от злоба!", коментира още Михалчев.
"Ние сме и готвачи, и мениджъри. Но явно ни се получава добре, щом сме на пазара и работим", допълни той.
На въпрос какво се случва със скандала "Панкин", шеф Петров заяви, че нещата са дадени в прокуратурата и тя ще си свърши работата. "Тук не става въпрос за лев или два... Просто искам да помоля да се спре с това напомпване на напрежение, тази евтина слава между готвачите - понеже са със звезди, те се мразят. Да, понякога спорим, имаме различия. Но това не значи, че ние се мразим", категоричен бе Борис Петров.
"Когато срещу нас се напомпва такова напрежение, хората, които идват да работят за нас, и те влизат в този ритъм и става много гадно", добави той.
"Нали знаете какво става като мине един кон по селския път? - Селските помияри започват да го лаят", обрисува метафорично ситуацията шеф Михалчев.
"Благодарение на Господ и на много усилия, аз и Пепи работим и сътворяваме мечтите си. Това е целта на живота. Да имаш мечта, да я следваш и да разбереш, че си на правилния път", допълни колегата си шеф Петров.
"Ние не сме милионери, но сме супер доволни от това, което правим и ще продължим да го правим", заяви накрая шеф Михалчев.