ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Надежда Иванова, Златарица
Необходими продукти:
200 г майонеза
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
5 с.л. какао
10 г бакпулвер
200 мл вода
За глазурата:
200 г шоколад
100 г масло
Начин на приготвяне:
Брашното, захарта, какаото и бакпулверът се смесват в купа. Прибавят се майонезата и 200 мл вода. Разбърква се с лъжица, а не с миксер. Намазва се тавичка (размер не по-малко от 25 см в диаметър) с олио и се поръсва с брашно. Изсипва се тестото и се изравнява с лъжица. Пече се 25-30 минути на 180°С, като се проверява за готовност с клечка. Глазурата се разтопява на водна баня. Когато сладкишът се охлади, се намазва с глазурата и отгоре може да се украси по избор – с кокосови стърготини, смлени орехи, захарни пръчици.