Икономистът от БАН Огнян Боюклиев с ОСТРА ПОЗИЦИЯ: Не е комунизъм да искаш истинска българска храна
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Икономистът от БАН Огнян Боюклиев защити идеята за създаване на "Магазин за хората".
Те ще предлагат стоки българското производство с минимална надценка - без заместители, без сурогати и без фалшиви етикети.
Според Боуклиев не е грях да искаш хляб от българско брашно, сирене от българско мляко и месо, произведено у нас - точно както е било по традиция.
"Преимуществено българско производство ще има в така наречените Магазини за хората! Няма нищо лошо да се произвежда български хляб, от българско брашно направено от българска пшеница, съдържащо още качествена заквака, чиста вода и щипка сол!
Който иска може да си купи хляб от търговската верига направен от хлебопекарни смеси, химически подобрители и прочее вносни подобрители!
Няма нищо лошо в това да си купиш истинско бяло саламурено сирене, направено по традиционна българска технология, от свежо не маниполирано мляко от България.
Но който иска отива до вносната търговска верига и си купува уж българско бяло саламурено сирене направено от вносно сухо мляко или друг млечен сурогат!
Или уж филе Елена то от немско месо... Въпрос на избор! Търговските вериги не искат да ни гарантират истински български продукт, млечен, от месо, български плод и зеленчук... Но избора си е ваш, яжте храната от търговската верига!
Хранете от където си искате!
А защо ние да нямаме избор, и да не можем да ядем Българска традиционна храна, направена от българско мляко, месо, брашно, както и други български съставки?
Не е комунизъм да искаш Българска традиционна храна, истинска, натурална!
Олигофрена може да храни с какво то си поиска! Въпроса е обаче какво е български хранителен продукт? Ако е от месо месото трябва ли да е българско, ако е от мляко, може ли да съдържа сухо мляко и растителни мазнини?", написа икономистът в социалната мрежа.


