ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
През месец февруари в отдел „Контрол храни” на Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик са проверени 647 обекта и са връчени 36 предписания – основно за несъответствие на материална база, система за самоконтрол, етикетиране, за уведомяване при предстоящо клане, за намаляване на асортимент в обект, за несъотвестващ сградофонд, за спазване на поточност на технологичния процес, за спазване на Наредба 9 от 2011 година на МЗХ за детското хранене, за изтегляне на брашно, неетикетиране съгласно утвърден стандарт от детски заведения. Това съобщи инж. Антоанета Копривщенова, експерт в дирекцията, предаде агенция "Фокус".
„Предписания са връчени също за изследване за хепатит А на контактни лица след заболяване на служител в заведение за обществено хранене.
През месеца има два съставени акта – за нерегламентирана продажба на суджук и за храни от животински произход без етикет. Имаме два отказа за регистрация на ресторанти. Бракувани са 150 кг месо от дребни преживни животни без документи в ресторант с неизвестен произход, наложен е акт за административно нарушение“, уточни инж. Копривщенова.


