BG EN

Как да направим кафето си по-здравословно

Бомба

Как да направим кафето си по-здравословно

17542
на 09.03.2017
Как да направим кафето си по-здравословно
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кафето е любима напитка на милиони по света. То се пие още от древността и има защо – вкусът и ароматът на кафето могат да завладеят и най-коравосърдечната душа.
Кафето обаче днес не е най-здравословната напитка. В него добавяме какви ли не боклуци, които го правят вредно за здравето. Модерно е да се пие лате, обогатено с какви ли не сладки аромати и вкусове. Капучиното не е това, което беше някога – сега трябва да е с гъста плътна пяна, носеща стотици празни калории. Към него също се добавя какво ли не.
Злоупотребата с количеството кофеин също е пагубна за здравето. А пиейки така подсладено и модифицирано кафе имаме чувството, че пием нещо слабо, което няма да ни навреди, но не е така.

препоръчано


Как да направите кафето си по-полезно?


Използвайте хартиени филтри
За онези, които използват шварц машина вкъщи е важно да се отбележи, че е по-добре да се ползват хартиени еднократни филтри, отколкото да се разчита на многократните пластмасови такива.
При загряване пластмасата отделя вредни токсини, с които повишавате риска от рак и хормонални проблеми.


Добавете чисто какао
Горчивото натурално какао, което се използва в сладкарството, е подходящо за добавяне в кафето. То е изключително богато на антиоксиданти, носещи редица ползи за здравето.


Добавете канела
Щипка канела предпазва от диабет и намалява кръвното налягане. Такова е нейното действие и то ще ви се отрази добре, ако всяка сутрин добавяте към кафето и малко канела. Тя помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар.

Избирайте натурални подсладители
Ако си мислите, че да замените захарта с кафява захар или изкуствен подсладител е здравословно – лъжете се. Най-добре е да използвате натурални алтернативи за подслаждане на кафето – например мед, стевия.


Избягвайте сметаната
Добавянето на сметана към кафето е вредно. Дори да става дума за обезмаслена или нискомаслена сметана, това не я прави здравословна. Ароматите, изкуствените добавки, растителните масла, натрият, царевичният сироп, добавяни в сметаната я правят лош избор.


Откажете сиропите
Сиропите, подслаждащи кафето и латето ви са вредни. Любим ви е вкусът на шоколад, бадем, плод или карамел към кафето? Е, ще трябва да свикнете с натуралния му вкус, защото тези сиропи са чисто и просто вредни.

свързани новини

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Единственият възможен вариант е Атанасов председател на НС, а Борисов премиер. ППДБ е време да се примирят, че Пеевски е фактор в политиката (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Единственият възможен вариант е Атанасов председател на НС, а Борисов премиер. ППДБ е време да се примирят, че Пеевски е фактор в политиката (ВИДЕО)
ново
Днес: 115
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК