BG EN

Как да познаем доброто шампанско?

Бомба

Как да познаем доброто шампанско?

7872
на 26.12.2016
Как да познаем доброто шампанско?
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Досега се считаше, че най-доброто шампанско трябва да образува малки мехурчета. Но с коренно противоположна теза излязоха учени от университета в Реймс, които твърдят, че за да е добро едно пенливо вино, то трябва да има големи балончета, пише в. "Дейли мейл".

препоръчано

Големият размер на мехурчетата рязко подобрява вкусовите качества на напитката. Веднага след като пенливият елексир се налее в чашата, той започва да формира милиметрични балончета в шестоъгълни конфигурации. При размер на мехурчетата от 3,4 милиметра се образува аерозол над повърхността на течността, който силно стимулира обонянието и вкуса. Той рязко изостря всички скрити компоненти на шампанското.

свързани новини

Според екипа на проф. Лиже-Белер малките мехурчета носели много по-малко информация на човешките рецептори, поради тази причина те са само мит за това, че характеризират най-добрите пенливи вина.

Около 1 милион мехурчета се оформят в една стандартна чаша с шампанско. Те се образуват вследствие разтварянето на въглеродния двуокис, който се образува във виното поради вторичната ферментация, на което е подложено.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 11 декември: Девата да не си и помисля за пътуване през граници, Козирогът го дебне КАТ САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 11 декември: Девата да не си и помисля за пътуване през граници, Козирогът го дебне КАТ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов проговаря след оставката (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов проговаря след оставката (НА ЖИВО)
ново
Днес: 64
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК