Последвайте ни в Google News Showcase
От Диана Пенева, Димитровград
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
1 ч.л. канела (ванилия)
За глазурата:
100 г краве масло
3 с.л. какао
3 с.л. вода
6 с.л. кристална захар
Начин на
приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се киселото мляко със содата и последователно - останалите продукти по реда на тяхното изписване. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята фурна при 180-200°С.
Приготвяне на глазурата: продуктите се смесват на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато всичко се стопи. Вече изпеченият сладкиш се намазва с глазурата. Отгоре може да се наръси с кокосови стърготини или смлени орехови ядки.