Какви са ползите от консервираните зеленчуци

Здраве

Какви са ползите от консервираните зеленчуци

13339
на 14.01.2022
Какви са ползите от консервираните зеленчуци
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

С настъпването на зимата все повече посягаме към бурканите с туршия, кисели краставички и всякакъв тип зимнина, пише каналът "Баба знае" във vbox7. Ето и 5 ползи от консервираните продукти:

препоръчано

Антиоксидантни свойства

Туршиите са добър източник на антиоксиданти, които ще защитят тялото ви през зимата.

Богати на витамини и минерали

Консервираните зеленчуци могат да ни донесат необходими витамини, като С, А, К, както и фолиева киселина, желязо, калий и калций.

По-добро храносмилане

Консервираните зеленчуци, за които не е използван оцет, са полезни за доброто храносмилане и добра чревна флора. 

Предпазват от язви

Консервираните храни могат да ни предпазят от появата на язви на хранопровода и стомаха.

Контролиране нивата на кръвната захар

Консумацията на консервирани зеленчуци на базата на оцет ще помогне за контролиране нивата на кръвна захар. Благодарение на оцетната киселина, похапването на туршии ще повиши инсулиновата чувствителност при хора с инсулинова резистентност или диабет тип 2, особено след като са консумирали храна с високо съдържание на въглехидрати.

Разбира се, ползите от консервираните зеленчуци са повече, когато ги консумираме в умерени количества. Важно е да внимаваме с тях заради високото съдържание на сол, което може да ни навреди.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК