BG EN

Кардиолог: Не яжте и не пийте това, след като навършите 30 години

Европа

Кардиолог: Не яжте и не пийте това, след като навършите 30 години

28652
на 27.12.2022
Кардиолог: Не яжте и не пийте това, след като навършите 30 години
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

За да удължите младостта и да поддържате здравето си, след 30-годишна възраст трябва да изключите от диетата си определени храни и напитки. Към тях се отнасят най-вече фаст фуудс, енергийни напитки и индустриално произведени трансмазнини. Това споделя кардиологът, изпълнителен директор на изследователския център "Здравословно хранене", кандидат на медицинските науки, д-р Светлана Павличенко.

препоръчано

В интервю за Lenta.ru тя отбеляза, че има няколко групи продукти, които ускоряват стареенето. Храни с трансмазнини Трансмазнините съдържат "лош" холестерол и причиняват хронично възпаление. Няма безопасна доза трансмазнини - консумацията им увеличава риска от инфаркт, инсулт и рак.

свързани новини

Трансмазнините се съдържат във фаст фуудс, сладкиши и печива. Важно е внимателно да проучите състава на храните, които консумирате. Избягвайте ги, ако виждате на етикета им обозначения като "частично хидрогенирани мазнини", "частично втвърдени растителни масла".

Те съдържат огромно количество захар, която провокира развитието на кариес, повишава риска от затлъстяване и свързаните с него заболявания. На първо място, говорим за диабет тип 2 и инсулт.

След 30 години също така трябва да ограничите употребата на чипс и снаксове: тези продукти съдържат голямо количество сол. Излишъкът от сол води до задържане на вода в тялото и отоци.

От алкохола кожата страда не по-малко от черния дроб. "Характерната сухота в устата сутрин след прекомерна консумация на алкохол е признак на дехидратация. Дори и да пиете вода, тя на първо място отива за захранване на жизненоважни органи и на последно място за кожата", споделя д-р Павличенко.

Според нея редовната консумация на алкохол е сигурен път към ранната поява на бръчки.

Колбасите, кренвиршите и пушените меса се подлагат на продължителна обработка с добавяне на сол, подобрители на вкуса и консерванти. Тези компоненти провокират хронично възпаление, което изтощава тялото и също така увеличава риска от хронични заболявания.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК