ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Янка Вълканова, Пловдив
Начин на приготвяне:
1 кг картофи
1-2 по-малки тиквички
1 морков
1 глава лук
3 яйца
150 г сирене
подправки на вкус и по желание - магданоз, чубрица, копър, кимион, сол
брашно за паниране
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги смачкваме. Тиквичките се стържат на ситно ренде. Осоляват се и леко се задушават, за да омекнат малко. Отцеждат се от водата, морковът също се стърже на ситно, лукът се нарязва на ситно и всичко се добавя към картофите.
Също така и сиренето, 1 яйце, солта и подправките и се омесва много добре. Късат се топчета колкото кюфтета. Овалват се в брашно, топят се в разбити яйца и се пържат.
След това се вадят върху салфетки, за да попият мазнината, редят се легнали едно до друго, докато изстинат, за да не се смачкат.