BG EN

Картофено агне, пълнено с кайма

Читателски рецепти

Картофено агне, пълнено с кайма

8718
на 22.04.2013
Картофено агне, пълнено с кайма
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Ваня Бикова

препоръчано

Необходими продукти:
2 кг картофи
500 г кайма
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
100 г сирене
2 маслини за очи
1 маслина за
ноздри
червена чушка за език
кимион
черен пипер
сол на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги намачкваме, докато станат на пюре. Разстиламе пюрето в тава. В загрятото олио запържваме нарязания лук, добавяме каймата, подправките, зелената чушка, рендосания морков и подправките. Щом се изпържи каймата, я отцеждаме от мазнината и я разстиламе върху картофеното пюре. Оформяме тялото на агнето, като каймата трябва да остане завита в пюрето. Правим глава, уши и опашка.
За очи – маслините, език – червена чушка, ноздри – маслина. Запичаме го в загрята фурна за не повече от 20 минути. Щом изстин е, го поръсваме с рендосано сирене.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК