ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виктория Румянцева, гр. Гоце Делчев
Необходими продукти:
600 г шилешко месо
300 г шилешки дреболии
300 мл прясно мляко
200 мл бяло вино
125 г масло
4-5 връзки зелен лук
4 яйца
1 връзка магданоз
3-4 стръка джоджен
лимонов сок
червен пипер
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете шилешкото месо и дреболиите на дребно и ги оставете 3-4 часа на хладно в маринатата, приготвена от нарязаните на ситно лук, магданоз, джоджен, черен пипер, сол и част от виното. След това изсипете в пръстен гювеч, сложете маслото, долейте останалото вино, поръсете с червен пипер, захлупете с капак и задушете на фурна. След като месото поомекне, ястието се запича без капак. Накрая се залива с млякото, яйцата и по желание - с лимоновия сок.
Същото ястие може да се приготви и в гювечета, като всяка порция се залива с млечната смес, разпределена поравно.