ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Маргарита Грозданова
Необходими продукти:
1 к.ч. царевично брашно
4 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
8 яйца
100 г сирене
100 г масло
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
В тавичка се сипват брашното, солта и водата. Поставя се в предварително загрята фурна и се пече около 20 минути, може от време на време да се разбърква. След като е готов, качамакът се сипва в подходящ съд, в който ще се сервира на масата. Прибавя се натрошеното сирене. В половината масло се изпържват бърканите яйцата, но да не са твърди. Сипват се върху качамака. Останалото масло се разтопява и в него се запържва червеният пипер, като се внимава да не прегори. Изсипва се върху яйцата.
Консумира се, докато е топло.