ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виолета Матева, Камено
Необходими продукти:
3 пилешки бутчета
2 с.л. заквасена сметана
1 с.л. мед
2 с.л. соев сос
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
червен пипер
За качамака:
500 мл вода
2 щипки сол
1 к.ч. царевичен грис
100 г сирене
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се поръсват със сол и черен пипер. Приготвя се паста, като се смесват заквасената сметана, мед, лимонов сок, соев сос, червен пипер. С четка се намазват пилешките бутчета. Нареждат се в тавичка с малко олио и водичка и печем 50 мин. Като се отваря фурната, отново се намазват и се пече до готовност.
Водата за качамака се слага да заври с 2 щипки сол. Дърпа се от котлона и се сипва царевичният грис. Връща се на огъня и се бърка, докато се сгъсти. Сваляме и се добавят 20 г масло и натрошеното сирене и се разбърква. Сервираме канапе от качамак с печено бутче, залети със соса от печенето с червения пипер.
Добър апетит!