ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
2 яйца, 1 ч. ч. захар, 1/2 ч. ч. олио,1 ч. ч. кисело мляко, 2 ч. ч. брашно, 1/2 пакетче бакпулвер 1 ванилия, 1 ч. л. канела, 250 г зърна от грозде без семки.
Приготовление:
Разбват се яйцата със захарта до побеляване и постепенно се добавят всички останали продукти без гроздето. Брашното се пресява и в него се размесва бакпулвеъг. Изсипа се сместа в продълговата тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се нареждат зърната от грозде – измити и подсушени.
Те потъват в кекса. Пече се при температура малко над 200 градуса. Фурната трябва предварително да е добре загрята и кексът трябва да се пъхне веднага след като се разбият продуктите, за да остане пухкав. След изпичането на кекса той се порва с пудра захар и се разрязва на ромбове.