ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виолета Матева, Камено
Необходими продукти:
2 яйца
1 к.ч. захар
100 мл олио
60 мл прясно мляко
1 ванилия
1 бакпулвер
200 г брашно
За масления крем:
100 г меко масло
200 г пудра захар
2 с.л. сметана
ванилия
50 г течен шоколад за кафявия крем
За украса:
декоративна тел
панделки
зелен кокос
фондан за малки яйца и цветенца
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме олиото, прясното мляко, ванилията и накрая брашното с бакпулвера. Разбъркваме добре. В намаслени форми с кошнички се сипват по 2 с.л. от готовата смес. Печем за 20 минути в умерена фурна. Приготвяме и крема, като разбиваме с миксер мекото масло с пудрата захар, добавяме ванилията и сметаната. Объркваме добре и отделяме част от крема. В едната част се слага течният шоколад и се разбърква на еднородна смес, другият крем се оставя бял, той е за кошничките. Готовите кексчета се декорират с кафявия крем, отгоре се поставят малки яйца от фондан и цветни бонбони. Декоративната тел се увива с панделка и се забива в кексчетата. Отгоре се шприцова белият маслен крем и се поръсва със зелен кокос. В средата поставяме по едно фонданово яйце.
Весел и вкусен Великден!