ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти: 1 средна кисела зелка, 1 ч. ч. ориз, 1 глава лук, 1 морков, 1 ч. л. джоджен, 1 с. л. червен пипер и 2 -3 с. л. олио.
Начин на приготвяне: Зелето се нарязва на ивици и ако е необходимо да се обезсоли, се изплаква с вода. Поставя се в дълбока тенджера, добавят се оризът и джодженът. Налива се вода, която да стигне нивото на зелето, без да покрива ориза. Щом кипне, къкри на тих огън около 15-20 минути. В тиган се налива олиото и нарязаният наситно лук се запържва за 3-4 минути. Поръсва се с червения пипер, веднага се налива една кафена чашка гореща вода и запръжката се изсипва при зелето. Задушава се още 10-15 минути, без да се разбърква. Разбърква се преди сервиране. Има и друг по-лесен вариант: в тава се смесват продуктите – нарязаното кисело зеле, ориза, настъргания морков и подправките и се слага във фурната да се пече.