ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Мима Димитрова, Харманли
Необходими продукти:
1 пакетче мая
1 ч.л. захар (в маята)
1 с.л. сол
75 г мас
75 г меко масло
3 яйца
700-800 г брашно
есенция от ванилия
стафиди
орехи
локум
настърганата кора на 1 лимон
сокът от 1/2 лимон
1 есенция ром
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто, оставя се да поотпочине, като се оставя част от мазнината. След това топваме ръцете в мазнината и непрекъснато доомесваме. За да се получат конци, е необходимо мазнината да не се слага изведнъж. Получава се лепкаво тесто. Разделяме тестото на 3 части. Всяка разпъваме върху мазен плот на правоъгълна кора. Поръсваме със стафиди, орехи и парченца локум. Загъваме ги от двата края, усукваме и сплитаме на плитка. В средата слагаме купичка, която е намазана с мазнина отвътре и отвън. Оставяме пак да втаса, поръсваме със захар и филирани бадеми. Печем във фурна на 180 градуса.
Да ви е сладко!