ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Нина Метайе е сладкар и е горда, че е обявена за най-добрият сладкар в света през 2023 и 2024 г. Младата жена има своя собствена сладкарница от 2020 г. насам. През 2022 г. отваря пазарен щанд в предградие на Париж.
"Най-добрият начин да опиша стила си - деликатен, изискан и ориентиран към детайла. Всичко зависи от това как режете и поставяте плодовете. Мисля, че съм перфекционист. Ако правя нещо, го правя като трябва", казва тя пред Нова телевизия.
Това важи и за нейния емблематичен десерт - шоколадова торта. Нина споделя рецептата си, започвайки с блата.
Пътят на Нина до разработването на собствени рецепти за тартове е дълъг. Тя идва от западния френски пристанищен град Ла Рошел. Докато живее в Мексико като тинейджер, мечтае да отвори пекарна там.
След гимназията се обучава за пекар, но се сблъсква с предизвикателства при търсенето на работа.
"Не искаха да ме наемат, защото не бях достатъчно силна. Не се смяташе за работа за жени. Тогава чувалите с брашно тежаха над 50 килограма. Сега са 25, така че са по-лесни за носене. А самата тежах под 50 килограма и трябваше да нося чували по-тежки от мен", спомня си Нина.
Като пекар среща затруднения, затова и преминава допълнително обучение, за да стане сладкарка. Работила е в няколко луксозни хотела в Париж и гурме ресторанти по света. След това признанията започват да валят.


