ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Жулиета Кирилова Методиева
Необходими продукти:
250 г краве масло (по възможност немско)
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
50 г кокосови стърготини
1 бакпулвер
1 течна ванилия
1 натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура. Работи се с миксер. Маслото се разбива и към него едно по едно се добавят яйцата и захарта. Сместа се разбива за около 5 мин. След това се добавят брашното и бакпулверът. Накрая се слагат и кокосовите стърготини (40 г) и течната ванилия. Приготвената смес се изсипва в кексова форма, намазана с олио и поръсена с малко брашно. Пече се в загрята фурна на 180-200°С за около 35-40 мин. След като се изпече, се оставя да се охлади и се премества в подходящ съд за сервиране. Когато кексът напълно изстине, се намазва от всички страни с предварително разтопен на водна баня натурален шоколад. Накрая се поръсва с останалите кокосови стърготини.