ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Гергана Георгиева
Необходими продукти:
750 г кайма
1 яйце
1 филия сух
хляб
малко галета или картофено пюре
чубрица
сол, ако е
необходимо
1 глава лук
2 сварени яйца
1 сварен морков
2 кисели краставички
4 кренвирша
кашкавал за настъргване отгоре
Начин на приготвяне:
Каймата се смесва с яйцето, ситно нарязания лук, чубрицата, накиснатата и надробена филия хляб, картофеното пюре или галетата. Прави се смес като за кюфтета. Разделя се на 4 топки. Всяка топка се разделя на две части (едната за дъно на костенурката, а другата за похлупак). На дъното от кайма се нареждат половин сварено яйце, морков, нарязан на ивици, киселите краставички, нарязани на ивици или кубчета, и отгоре се поставя похлупакът на костенурката. Оформя се на хубава топка, така че плънката да не излезе. От кренвирша се оформят главата, краката и опашката, настъргва се кашкавал и се пекат в умерена фурна до готовност.