КУЛИНАРНА БИБЛИЯ: Готвачите на Елизабет Втора никога не сервират на трапезата й тези ястия...
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
За трапезата на Кралското семейство на Великобритания се грижи цял отбор от готвачи. Те знаят на изуст списъка с храни, които не трябва да сервират на Кралица Елизабет Втора и роднините й.
Така например, Нейно Величество не може да си похапва чесън, заради специфичната миризма, която той оставя. "Чесънът е забранен. Винаги трябва да пропускате чесъна при готвене за нас", заяви бившият кралски готвач Дарън Макгрейди.
Мидите и други черупчести мекотели също са забранени за готвене в двореца, защото носят висок риск от хранително натравяне.
Бившият кралски иконом Грант Харолд каза пред списание "Woman & Home": "Много разумен ход е да се забранят морските дарове. Не искаме член на кралското семейство да има сериозна реакция на хранително отравяне, особено ако е в чужбина".
Френският деликатес гъши дроб е забранен в кралските дворци от 2008 г. насам по изискване на принц Чарлз заради притесненията за нехуманното отношение към животните.
Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди неведнъж е споделял, че кралицата в никакъв случай не е почитател на по-суровите меса. Това може и да е последствие от забраната на всички в кралското семейство да се хранят със по-сурови пържоли, като им е забранено дори да опитват от ястия, в които има не сготвено месо като стек тартар.


