Кулинарна сензация – вижте рецептите от бестселъра „Веган кухня“

ЛАКОМНИК

Кулинарна сензация – вижте рецептите от бестселъра „Веган кухня“

42920
на 29.01.2019
Кулинарна сензация – вижте рецептите от бестселъра „Веган кухня“
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Сензационната книга „Веган кухня“ на автора Радослав Пламенов (с логото на издателство „Милениум“) разкрива всичко за веганството и представя най-вкусните и най-лесни за приготвяне веган рецепти.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Книгата включва не само полезни и изпитани съвети, но и 124 рецепти от веганската кухня за супи, предястия, основни ястия и десерти, които ще ви помогнат, ако сте решили да се отдадете на здравословното хранене и природосъобразен начин на живот.

Всички рецепти в книгата „Веган кухня“ са подбрани изключително добре и се приготвят бързо и лесно в домашни условия. С помощта на безценния рецептурник може да приготвите богато, здравословно и разнообразно меню за цялото семейство.

Представяме ви някои от най-вкусните и най-лесни за приготвяне рецепти от книгата „Веган кухня“:

Картофена кремсупа с царевица

Необходими продукти:

2-3 едри картофа

2 сварени царевици (една малка консерва)

1 морков

1 тиквичка

копър

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

В тенджера с малко вода – колкото да покрие зеленчуците – сваряваме картофите, морковите, тиквичката и царевицата. Посоляваме и пасираме. Посипваме с подправките. Пасираме отново и сервираме топло в купи, като украсяваме с няколко зърна царевица.

 

Ориз със зеленчуци в гювеч

Необходими продукти:

1 чаша бял ориз или кафяв по-добре (но пък си остава малко по-хрупкав)

1 връзка пресен лук

3 средно големи моркова

2 средно големи тиквички

1 червена чушка

1 зелена чушка

3 домата

5-6 печурки

царевица

2-3 скилидки чесън

зехтин

3 чаши гореща вода (чаши големи колкото чашата за ориза)

чубрица, копър, хималайска сол, черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Оризът се измива добре и се накисва във вода за 30 мин, или докато приготвите другите съставки. Зеленчуците се измиват, почистват, нарязват и всичко се слага в голям глинен съд за печене заедно с отцедения ориз и подправките. Разбърква се добре, доливат се 3 чаши гореща вода и се наръсва със зехтин. Захлупвате гювеча и печете в умерена фурна за около час.

 

Сурови бонбони с ябълки и канела

Необходими продукти:

1 кутия пресни фурми

3 настъргани ябълки

150 г орехи

сокът от 1/2 лимон

2 щипки канела

пакетче ванилия

червени боровинки или други сушени плодове

Начин на приготвяне:

Настържете ябълките на едро ренде и отцедете излишния сок. Смелете орехите и добавете към тях канелата, ванилията, сушените плодове и лимоновия сок. Към тях добавете и обелените и наситнени фурми. Разбъркваме добре. Прибавяме настърганите ябълки към останалата смес и от получената каша оформяме топчета, които овалваме в кокосови стърготини, какао и рожково брашно. Нареждаме в съд и оставяме в хладилник да се стегнат.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК