Последвайте ни в Google News Showcase
Сензационната книга „Веган кухня“ на автора Радослав Пламенов (с логото на издателство „Милениум“) разкрива всичко за веганството и представя най-вкусните и най-лесни за приготвяне веган рецепти.
WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)
Книгата включва не само полезни и изпитани съвети, но и 124 рецепти от веганската кухня за супи, предястия, основни ястия и десерти, които ще ви помогнат, ако сте решили да се отдадете на здравословното хранене и природосъобразен начин на живот.
Всички рецепти в книгата „Веган кухня“ са подбрани изключително добре и се приготвят бързо и лесно в домашни условия. С помощта на безценния рецептурник може да приготвите богато, здравословно и разнообразно меню за цялото семейство.
Представяме ви някои от най-вкусните и най-лесни за приготвяне рецепти от книгата „Веган кухня“:
Картофена кремсупа с царевица
Необходими продукти:
2-3 едри картофа
2 сварени царевици (една малка консерва)
1 морков
1 тиквичка
копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
В тенджера с малко вода – колкото да покрие зеленчуците – сваряваме картофите, морковите, тиквичката и царевицата. Посоляваме и пасираме. Посипваме с подправките. Пасираме отново и сервираме топло в купи, като украсяваме с няколко зърна царевица.
Ориз със зеленчуци в гювеч
Необходими продукти:
1 чаша бял ориз или кафяв по-добре (но пък си остава малко по-хрупкав)
1 връзка пресен лук
3 средно големи моркова
2 средно големи тиквички
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 домата
5-6 печурки
царевица
2-3 скилидки чесън
зехтин
3 чаши гореща вода (чаши големи колкото чашата за ориза)
чубрица, копър, хималайска сол, черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Оризът се измива добре и се накисва във вода за 30 мин, или докато приготвите другите съставки. Зеленчуците се измиват, почистват, нарязват и всичко се слага в голям глинен съд за печене заедно с отцедения ориз и подправките. Разбърква се добре, доливат се 3 чаши гореща вода и се наръсва със зехтин. Захлупвате гювеча и печете в умерена фурна за около час.
Сурови бонбони с ябълки и канела
Необходими продукти:
1 кутия пресни фурми
3 настъргани ябълки
150 г орехи
сокът от 1/2 лимон
2 щипки канела
пакетче ванилия
червени боровинки или други сушени плодове
Начин на приготвяне:
Настържете ябълките на едро ренде и отцедете излишния сок. Смелете орехите и добавете към тях канелата, ванилията, сушените плодове и лимоновия сок. Към тях добавете и обелените и наситнени фурми. Разбъркваме добре. Прибавяме настърганите ябълки към останалата смес и от получената каша оформяме топчета, които овалваме в кокосови стърготини, какао и рожково брашно. Нареждаме в съд и оставяме в хладилник да се стегнат.