Кулинарна съкровищница: 365 рецепти за класически български гозби в безценна книга

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Кулинарна съкровищница: 365 рецепти за класически български гозби в безценна книга

14805
на 14.04.2021
Кулинарна съкровищница: 365 рецепти за класически български гозби в безценна книга
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Истински кулинарен шедьовър ви очаква по вестникарските павилиони в цялата страна от днес. Търсете книгата „Най-вкусните рецепти на България“ с логото на издателство "Милениум" на цена само 12 лв.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Златният рецептурник съдържа цели 365 изкусни рецепти от българската национална кухня, с които ще смаете семейството и гостите си всеки делник или празник. В сборника ще намерите всичко за изкуството на храненето – от похапването до преяждането, подробно обяснено и старателно подредено в тематични раздели – салати, предястия, основни и десерти, които са сякаш извадени от тефтера на баба.

Независимо от регионалните различия и индивидуалните предпочитания ястията, представени в книгата, ще допаднат на всеки читател, бил той професионален готвач или начинаещ любител, обикновен чревоугодник или гурме дегустатор.

А ето и две свежи рецепти, с които да обогатите трапезата си:

Пролетна салата

Необходими продукти:

2 марули

100 г пилешко филе

100 г сладка царевица

100 г соеви кълнове

100 г нарязани тиквички на кубчета

100 г крутони

лимонов сок

оцет

зехтин

Начин на приготвяне

Марулята се накъсва на едри парчета и се слага в купа.

Прибавят се нарязаното пилешко филе, царевицата,

крутоните и соевите кълнове.

Овкусява се с дресинг, приготвен от оцета, зехтина и ли-

моновия сок.

 

Великденска супа

Необходими продукти:

400 г агнешки дреболии

10 листа спанак

1 малка глава лук

1 връзка пресен лук

50 г масло

1/2 ч.ч. ориз

2 жълтъка

10 г брашно

30 мл лимонов сок

джоджен

черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват добре и се слагат да се сварят в подсолена вода. Събралата се пяна се изхвърля. Когато са готови, се изваждат от бульона и като поизстинат, се нарязват.

Маслото се слага в тенджера да се разтопи, прибавя се лукът, запържва се и се слага месото. Разбърква се 2–3 мин, слагат се нарязаният спанак, оризът и се налива прецеденият бульон. Ако е необходимо, се прибавя още гореща вода. Подправя се със сол и черен пипер. Супата се вари, докато оризът стане готов.

Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и брашното. Към тях се прибавя по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.

Добавя се ситно нарязаният джоджен.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
СКАНДАЛ В НС! Депутати си разменят обвинения в простащина по Закона за хазарта СКАНДАЛ В НС! Депутати си разменят обвинения в простащина по Закона за хазарта
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК