ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Юммю Герасимова, Раднево
Необходими продукти:
2 в.ч. (от 200 мл) червена леща
1 в.ч. ситен булгур
1 глава стар лук
1-2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
по 2-3 с.л. гъсто
доматено и
пиперково пюре
черен пипер
кимион
лют червен пипер
зехтин
сокът от
1-2 лимона -
според вашия вкус
Начин на приготвяне:
Лещата се сварява в 1 л вода почти до гъста каша. Отстранява се от котлона, добавя се измитият булгур и се затваря с капак. Старият лук се нарязва на ситно, леко се запържва. Към него се добавят пюретата, запържват се още около 2-3 мин, след което се добавят към лещата и булгура. Изчаква се лещата да изстине, след което се овкусява с подправките, лимоновия сок, зехтина. Добавят се и ситно нарязаните пресен лук и магданоз. Разбърква се много добре, до пълното оцветяване на сместа, след това се оформят продълговати кюфтета.
Да ви е сладко!