ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: 1 пъпеш (около 500 г), 100 мл коняк, 50 г пудра захар, 250 г сирене „Маскарпоне”, 500 г сметана (30% масленост), 5 яйца, 500 г кристална захар, 150 г шоколад, 100 г вишни, 60 мл вишнев ликьор, 50 г вишнев сок, малини, листенца мента.
Начин на приготвяне: Пъпешът се разрязва на две половинки. Семките му се отстраняват. Всяка половинка се реже на парчета, но не докрай. Кората се подрязва фино и се обръща върху половинката. Пъпешовите „ладии” се слагат в тава, поливат се с коняк, посипват се с пудра захар и се пекат във фурната няколко минути. За муса от сирене белтъците се разбиват с кристалната захар на гъста пяна. Добавят се вишневият ликьор, ситно нарязаните вишни и натрошеният шоколад. Сметаната се разбива на гъста пяна, сиренето – също. Внимателно се добавят към другата смес и получената маса се изсипва във формички, които се поставят в камерата на хладилника. Блюдото се оформя по следния начин: На края на чинията се капва разтопен шоколад. Полученото „петно” се запълва с вишнев сос. Върху него се поставя печеният пъпеш. Мусът внимателно се изважда от формичката и се слага до пъпеша. Десертът се украсява с пресни малини и листенца мента.