Лекар: Изхвърлете пърженото от менюто, консервантите в пилетата причиняват рак!
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Трябва веднага да изхвърлим от менюто си пържените храни, посъветва д-р Тотко Найденов в сутрешния блок на Тв7.
"Кожата на пилето задължително трябва да се изхвърля. Консервантите в храните и хормоните, с които се тъпчат животните, както и затлъстяването са причинители на рак на дебелото черво", подчерта специалистът.
"Не се храним рационално. Световната здравна организация излезе с данни, че затлъстяването е станало пандемия и всеки трети жител на планета страда от затлъстяване. Човекът с наднормено тегло живее 6 до 8 години по-малко от слабия", допълни докторът.
Найденов беше категоричен, че трябва да се възстанови Българският държавен стандарт, който преди е казвал какво трябва да е съдържанието на сол, брашно и захар - трите бели отрови.
"Човек не трябва да се притеснява толкова от храните, колкото от начина си на живот, от пушенето и застояването", твърди експертът.
"Съгласен съм, че има затлъстяване, което води до диабет и хипертония. Храненето се определя от генетиката на човека. В по-бедните райони, като арабския свят, има бум на диабет. Сега, когато забогатяват, започват да ядат много - включително и европейски храни", каза готвачът Борис Петров.
Той поясни, че винаги е бил радетел за здравословното хранен, но сега е дал малко назад, защото не се знае кое причинява хормонален дисбаланс. Съветът и на двамата е да се яде всичко, без да се прекалява и да се спортува.


