ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Йорданка Трифонова, с. Горун
Необходими продукти:
200 г брашно
50 г нишесте с аромат на лимон
1 бакпулвер
200 г захар
кората и сокът на един лимон
2 яйца
125 г топло масло
2 ванилии
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В дълбока купа се смесват брашното, нишестето и бакпулвера. С миксер яйцата се разбиват заедно със захарта, маслото, настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Добавят се към сухата смес и се бърка с лъжица. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма и се заглажда. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
При проба с клечка не трябва да залепва тесто. След като го извадите от фурната, оставете го за 5-6 минути да изстине, след това го обърнете и поръсете с пудра захар и настъргани корички лимон.
Да ви е сладко!