ГОРЕЩО
ДПС-Ново начало на митинг в защита на стабилността в държавата
Радомир Чолаков: Не произвеждаме достатъчно храна
РАДЕВ АКТИВИРА ДЕЖУРНОТО СИ ПРОКСИ: Имало ли е разследване за корупция срещу Демерджиев, унищожено при назначението му в служебния кабинет?
Даниел Митов: Два влекача са в готовност да изтеглят танкера, блокиран край Ахтопол - не е опасен
ТРАГЕДИЯ! 16-годишно момиче скочи от висок етаж на блок в Пловдив
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
препоръчано
600 г кисело мляко с масленост 4,5%, 1 ч. л. морска сол, 2 ч. л. сушена чубрица, 1 ч. л. джоджен, 1 ч. л. магданоз, 250 мл зехтин, 1 к.л. черен пипер, 1 дафинов лист, 1 сушена люта чушка, по желание
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се обърква леко със солта и черния пипер и се слага в тензух или двойно прегъната марля, за да се отцеди 2 дни в хладилника. Смесват се подправките. От изцеденото мляко с длани, намазани с мазнина, се правят малки топчици и се овалват в тях. Всички топки се пускат в съд и се заливат със зехтина. В мазнината се слагат лютата чушка и дафиновият лист. Оставят се да престоят един ден на хладно.
Сервират се с топъл хляб.


