ГОРЕЩО
ПРАХ ЗА ОЧИТЕ: Кой плати метежа? DJ Асена НЕ ПОЗНАВА ЗАКОНА или ЛЪЖЕ за финансирането на протеста
Жестоко убийство в село Прелез, извършителят е задържан
Делян Пеевски: Заради политически чадър от ППДБ, СРС пусна на свобода директора, обвинен в незаконно заснемане на видеа от ученически тоалетни
Атанас Зафиров: Не се срамуваме за участието си в това правителство
Новите избори - дни преди Цветница
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Мария Ташева, Пловдив
препоръчано
Необходими продукти:
125 г масло
125 г мас
330 мл швепс - портокал
2 ванилии
брашно - около 1 кг
пудра захар
Начин на приготвяне:
Маслото и маста се разтапят, смесват се с швепса и брашното и се измесва средно меко тесто. Готовото тесто се разделя на 4 топки и всяка се разточва на кръг с дебелина около 2 мм. Този кръг се разрязва на 20 триъгълника. В края на всеки триъгълник се слага парченце локум и се завива като охлювче. Готовите охлювчета се нареждат в тава и се пекат на 180 градуса около 40 мин. Още докато са топли, се овалват в пудрата захар, смесена с 2-те ванилии. Консумират се на следващия ден.
Сладкиш със сини сливи
414916
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
336138
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
97467
на 26.02.2019
Джолан в питка
147932
на 05.06.2018


