BG EN

Медальони от патладжан

Читателски рецепти

Медальони от патладжан

55772
на 01.07.2013
Медальони от патладжан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нела Христова

препоръчано

Необходими продукти:
3 патладжана
5 домата
1 глава лук
черен пипер
3-4 скилидки чесън
2 печени пилешки бутчета
150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на по-дебели кръгчета и ако желаете, ги посолете и оставете за 15 минути, за да изтече горчивата вода от тях. Лично аз не го правя, откакто в България патладжаните са холандски сортове. Те са с ниско съдържание на соланин и не горчат, а и нямат почти никакви семки. Поставете кръгчетата в тава, покрита с хартия за печене, и леко ги намажете с олиото. Изпечете ги за около 20 минути. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Нарежете доматите на малки кубчета и ги сипете при лука. Ако желаете, първо ги обелете. Гответе няколко минути, колкото да се посгъстят. Нека останат леко сурови. Към края на готвенето прибавете чесъна, нарязан на тънки филийки, овкусете със сол и пипер и балансирайте киселината на домата с малко захар. Махнете от огъня и поръсете с нарязан пресен босилек.
Върху патладжанените медальони сложете малко от соса, гарнирайте с накъсани парченца печено пиле и поръсете с настърган кашкавал. Запечете до златисто и сервирайте ястието топло, но не горещо.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК