ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Добринка Петкова, Мездра
Необходими продукти:
500 г кайма
8 средно големи гъби
50 г кашкавал
150 г шунка
3 с.л. заквасена сметана
1 глава лук
1 с.л. галета
черен пипер на вкус
щипка чубрица
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с настърганата глава лук, черния пипер, чубрицата и галетата и размесете добре. Оформете на 8 топки. Измийте гъбите и ги обелете. Вземете едно топче кайма, разплескайте го и сложете в средата цяла гъба. Загърнете добре, но отворът на гъбата да остане. Така направете и с останалите гъби и ги наредете в намаслена тава. Нарежете шунката на кубчета и напълнете гъбите. Разбъркайте сметаната с кашкавала и малко черен пипер. Допълнете гъбите с тази смес, като оформите на купчинка. Печете на 180 градуса за около 20 минути, или до готовност.
Може да сервирате както за предястие, така и за основно ястие с подходяща гарнитура.
Да ви е сладко!