Месопреработвателите алармират за остра криза за свинско и говеждо месо
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Месопреработвателите алармират за остра криза за свинско и говеждо месо. Това заяви в Горна Оряховица по време на празника на суджука д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите, цитирана от БНР.
По повод готвените нови стандарти, които да определят какъв процент месо ще има в колбасите, д-р Чамова. - Това са много изкуствени неща, които се създават, едно изкуствено напрежение. Българският потребител е манипулиран от най-различни от най-различни организации, от различни лобита на вносители на продукти не български."
240 хиляди тона свинско месо са нужни за годишното задоволяване на българския пазар. Две трети от тях се налага да бъдат внасяни, посочи тя.
"С говеждото месо е още по-трагично. Пилешкото е единственото, което си има и производство, и пазари, и възможности за износ", допълни доктор Чамова.