Микробиолог: Не правете компромиси със здравето си! Сиренето менте у нас се увеличава
Производството на сирене менте у нас се увеличава. Това показват официалните данни на Министерството на земеделието, храните и горите. За първите пет месеца на 2019 г. мандрите са произвели 4900 т сирене с добавени растителни мазнини. За сравнение - от януари до май 2018 г. фалшивото сирене е било 4605 т или с близо 300 т по-малко.
WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)
"Очевидно за Министерството на земеделието здравето на хората не е приоритет. Миналогодишните промени в законодателството се оказаха абсолютно неуспешни, тъй като имитиращите продукти се увеличиха. Най-лошото е, че голяма част от тях биват пласирани в детските градини, в училищата, навсякъде по ресторантите и хотелите", коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR микробиологът д-р Сергей Иванов.
"Единственото работещо решение за България е пълна забрана на хидрогенираните мазнини. Министерството на земеделието обаче пренебрегна мнението на експертите и производителите на истински млечни продукти", допълни още д-р Иванов.
Tой подчерта, че основната причина за увеличаването на количествата на ментетата у нас, е евтината цена. И посъветва хората да не правят компромиси със здравето си.