ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Петър Джонгов, Пирдоп
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
1/2 ч.ч. ориз
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ванилии
Начин на приготвяне:
Ориза сварете в тенджера, като го покриете с вода, не повече от два пръста. Той трябва да набъбне леко, но не и да се свари изцяло. Ако не е успяла да изври водата, просто я излейте. Затоплете млякото, но да не е горещо, и добавете захарта, ванилията и яйцата. Разбъркайте и прибавете към вече полусварения ориз. Оставете на котлона да поври, докато сместа се сгъсти. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, защото може да загори. След като сместа се е сгъстила, отместете от котлона и разпределете в купички за крем карамел. Подредете в тава купичките и сложете на дъното на тавата вода - около 2 ч.ч., за да се пече на водна баня. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.