ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Тодор Тодоров, Раднево
Необходими продукти:
200-300 г кисело зеле
2 л зелев сок + 1 л вода
(разрежда се на вкус)
1 ч.ч. ориз
2-3 с.л. брашно
2 с.л. червен пипер
15-20 зърна черен пипер
1 с.л. чубрица
100 мл олио
2 яйца
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на ситно и се запържва в олиото, докато омекне и побелее, слага се брашното, разбърква се, добавя се и червеният пипер. Когато се кавардиса, се налива разреденият зелев сок и черният пипер, добавя се оризът да ври до готовност на слаб огън.
Рибата се попарва във вряща вода за 10-15 минути, обезкостява се и се слага в чорбата 10 минути преди да се свали от котлона. Заедно с рибата се слага и чубрицата. Застройва се с двете яйца, разбити с малко бульон.
Може да си я овкусите с препечена лютива чушка.