ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Нарязани, осолени, престояли около половин час да се изцедят в гевгир, тиквичките си овалват в сухата смес приготвена от двата вида брашно и черен пипер на вкус. Слагат се в намазнена тавичка (ако са нарязани на едри кубчета - се изсипват, но ако са нарязани на почти еднакви по големина, не много дебели парчета се подреждат плътно едно до друго на височина, леко полегнали), отгоре се поливат с 1/3 ч.ч. олио и се пекат във фурна на 200 С докато се зачервят и докато са готови. Отгоре се натрошава сирене и ястието се пече 5 минути, през това време се приготвя заливка от яйцето, млякото, сол и черен пипер на вкус, пресования чесън, копъра, 2-3 с.л. от брашнената смес от овалването. Ястието се залива със заливката и се запича докато се зачерви. Готовото ястие е по-вкусно когато е студено.