Последвайте ни в Google News Showcase
Телевизия „Си Ен Ен” нареди българската попара сред най-екзотичните закуски в света, съобщава Нова телевизия.
WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)
В статия за кулинария Каси Барбър я слага в компанията на тунизийската супа от леблебия, украинските сирники, японския омлет тамагояки и етиопското дженфо.
Освен българите, и швейцарците похапват полезна каша – с овес, плодове и ядки. В Мароко утринната трапеза включва багрир - тънки палачинки от грис на дупчици, в Турция – питки със сусам. В Германия е задължително да има вурст – братвурст, вайсвурст, лебервурт.
"Попарата се познава не само в България, но и в Македония и Сърбия – разясни пред Нова телевизия шеф Иван Манчев. - У нас си го правим със сухия хляб, като два дни го оставяме да престои. След това му слагаме прясно мляко, масло и потапяме хляба, когато млякото е завряло".
Шеф Манчев уточни, че е много важно хлябът да бъде попарен, а накрая да се сложи захарта.