ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Как да сведа до минимум консумацията на храни с т.нар. празни калории?
Ирена Иванова, Стара Загора
Обикновено продуктите с празни калории имат примамлив вид. Те са ярки и вкусни, но са наситени с изкуствени ароматизатори, оцветители и консерванти. И най-важното – внасят в организма захари и го задръстват с мазнини, а почти не доставят витамини, микроелементи, антиоксиданти. Липсващите полезни съставки са причина човек да приема допълнително други храни, въпреки, че е задоволил нуждата си от калории. Така бързо се стига до натрупване на излишно телесно тегло. За да намалите риска, трябва да ограничите консумацията на пържени продукти и да дадете предимство на задушените ястия.Предпочитайте пълнозърнест хляб пред бели питки, баници, сладкиши и други подобни вкусотии. Не подслаждайте кафето и чая. Между основните хранения приемайте предимно плодове.