BG EN

"Нестле" намалява с 40% захарта в шоколада

Здраве

"Нестле" намалява с 40% захарта в шоколада

17815
на 02.12.2016
Нестле намалява с 40% захарта в шоколада
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Швейцарската компания Nestle обяви намерението си да се намали количеството на захар в шоколадовите произведения с 40 процента.

Както посочват от Nestle, е намерен способ да се преструктурира захарта. В резултат той се разтваря бързо и се оказва по-сладък. Това позволява да се намали съдържанието му в шоколада, без да се засегне вкуса му.

препоръчано

Сега компанията се опитва да патентова тази технология. Плановете се производството на продукти с намалено съдържание на захар да започне през 2018 година.
Захар е една от основните съставки на шоколада. Някои видове съдържат 60 процента от него. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК