ГОРЕЩО
ИСТИНАТА В ОЧИТЕ: Проф. Румяна Коларова: Протестите категорично не отговорят на критериите на революция, площадът трудно може да наложи оставката на правителството
FT: Николай Младенов може да оглави ръководството на Газа
Как Ивелин Михайлов отмъкна от наивници 100 000 000 лева с "Исторически парк"
Проф. Росен Стоянов с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ загрява ли Радев на тъча и ще се огъне ли правителството пред улицата
САЩ изоставя Украйна - каква съдба очаква слугинската Европа
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Швейцарската компания Nestle обяви намерението си да се намали количеството на захар в шоколадовите произведения с 40 процента.
Както посочват от Nestle, е намерен способ да се преструктурира захарта. В резултат той се разтваря бързо и се оказва по-сладък. Това позволява да се намали съдържанието му в шоколада, без да се засегне вкуса му.
препоръчано
Сега компанията се опитва да патентова тази технология. Плановете се производството на продукти с намалено съдържание на захар да започне през 2018 година.
Захар е една от основните съставки на шоколада. Някои видове съдържат 60 процента от него.
Д-р Николай Брънзалов: Бюджетът за здравеопазване е недостатъчен
7702
преди 9 часа
Кръвното налягане "играе" често през деня - ето защо
37351
на 07.12.2025
Ракът на белия дроб атакува все повече непушачи
22339
на 06.12.2025
Дъщеря моли за помощ за спешно лечение на баща си
16405
на 03.12.2025


