ГОРЕЩО
САМО В ПИК! Калин Каменов с подробности за грозната провокация на "Възраждане" пред дома му: Било е сбирщина на хора с всякакви комплекси. Нови избори може да са пагубни за държавата (ВИДЕО)
Георги Марков емоционално пред ПИК: Бойко е най-добрият премиер на Прехода! Ако ППДБ влязат във властта, ще ни вкарат във война
Кметът на "Люлин", разкрил една от най-големите афери в "Промяната", с ОТВОРЕНО ПИСМО: Кирил Петков прехвърли вината върху нас! Антикорупционерите се оказаха корупционери
ИСТИНАТА В ОЧИТЕ: Проф. Румяна Коларова: Протестите категорично не отговорят на критериите на революция, площадът трудно може да наложи оставката на правителството
FT: Николай Младенов може да оглави ръководството на Газа
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Учени от института към детската болница в Окланд, Калифорния, установиха, че червеното и бялото месо еднакво повишават холестерола в кръвта, въпреки ширещото се мнение.
Всички видове месо увеличават липопротеина с ниска плътност, наричан също "лош холестерол" заради връзката му с повишения риск от развиване на атеросклероза.
препоръчано
Растителните протеини нямат такъв ефект.
Употребата на червено месо от няколко години много намаля заради притеснения за връзката му със сърдечносъдови заболявания. Пилешкото се смята за по-здравословна алтернатива. Според авторите на изследването обаче зеленчуците, млечните продукти и варивата са по-подходящи за контрол на холестерола.
Д-р Николай Брънзалов: Бюджетът за здравеопазване е недостатъчен
7810
преди 12 часа
Кръвното налягане "играе" често през деня - ето защо
37454
на 07.12.2025
Ракът на белия дроб атакува все повече непушачи
22436
на 06.12.2025
Дъщеря моли за помощ за спешно лечение на баща си
16440
на 03.12.2025


