ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Биляна Йончева, Враца
Необходими продукти:
10 печени чушки (обелени)
500 г сирене
150 г кашкавал
чесън
чубрица (черен пипер)
2 яйца
1-2 моркова
2 сварени картофа
2-3 с.л. олио
400 г бутер тесто
Начин на приготвяне:
Чушките се изпичат и обелват. Прави се надлъжен разрез и се отстранява семенникът, така че дръжката на чушката да се запази. Оставят се да се отцедят и се набрашняват. Натрошава се сиренето, добавят се ситно настърганият кашкавал, олиото и разбъркваме. Слагаме нарязаната скилидка чесън, черен пипер, чубрица и белтъка от яйцата. Хубаво разбъркваме сместа.
Бутер тестото разточваме на лист с дебелина 3-5 мм. Нарязваме на ленти с широчина 2 см. Във всяка чушка поставяме от плънката. Спираловидно омотаваме лента около чушката (обличаме я). Така подготвените чушки поставяме в тава, застлана с хартия за печене, намазваме обилно чушките с жълтъците и печем в предварително нагрята фурна.